Sök
Danmark fick jubla inför hemmapubliken.
VM 2018

Värdlandet vann premiärfesten – knep nyckelmatchen efter superdrama

Det blev superdramatiskt i det som många tror kan bli den avgörande matchen om vilka som tar den sista kvartsfinalplatsen i Herning-gruppen i VM. Det blev Danmark som vann mot Tyskland efter straffar.

Frederik Andersen klev in i turneringen som Danmarks stora stjärna och som hela turneringens stora affischnamn på målvaktssidan. Redan i premiären visade Torontos burväktare att han kommer ge Danmark chansen att vinna flertalet matcher under turneringen. I kvällens premiär mot OS-finalisten blev han till slut den stora skillnaden för Danmarks fördel.

Jättemålvakten räddade samtliga fem tyska straffar i straffläggningen som följde efter att matchen slutat 2-2. Det gör att Danmark redan nu skaffat sig ett slagläge för att ta sig till kvartsfinal. Eftersom de flesta är överens om att Kanada, USA och Finland kommer ta tre av kvartsfinalplatserna kan kvällens match mellan Danmark och Tyskland bli den avgörande i kampen om den fjärde kvartsfinalplatsen.

SHL-STJÄRNORNA LEVERERADE

Danmark hamnade i förarsätet sedan Brynäs Jesper Jensen gjort 1-0 i powerplay. Tysklands superstjärna Leon Draisaitl kvitterade innan Malmös stjärna Frederik Storm återgav värdnationen ledningen.

Yasin Ehliz kvitterade med knappt tio minuter kvar, men sen stängde Frederik Andersen butiken och gav en fanatisk hemmapublik chansen att få jubla efter en extremt viktig premiärseger. Danmarks andra storstjärna, tillika straffspecialist, Frans Nielsen var den enda som satte sin straff.

Den danska VM-festen är igång.

Den här artikeln handlar om: