Sök
Henrik Hetta och Mattias Persson.
Skellefteå AIK

Malmö värvar från Skellefteå – tar tillbaka tidigare kaptenen

Efter två år i Skellefteå AIK återvänder Henrik Hetta till Malmö Redhawks, klubben han spelade upp i SHL 2015-16.
– Jag är grymt sugen på att komma tillbaka och spela i Malmö igen, säger Hetta om återkomsten till Redhawks hemsida.

Redan 2012 drog Hetta på sig Malmö-tröjan för första gången, det blev totalt fyra säsonger varav två som lagkapten i skåneklubben innan han provade nya utmaningar i andra änden av landet.

– Jag är grymt sugen på att komma tillbaka och spela i Malmö igen. Klubben har tagit ett par rejäla kliv sedan senast och jag hoppas kunna dra mitt strå till stacken för att vi ska fortsätta att bli ännu bättre, säger Hetta.

Hetta var med och sköt Malmö till SHL 2016 och spelade en säsong i SHL med klubben innan han lämnade för Skellefteå. I år gick han till final med Skellefteå där det blev förlust mot Växjö Lakers. På sina två år i Skellefteå stor 28-åringen för 25 poäng på 94 grundseriematcher.

– Han är en karaktärsspelare som vi är glada att få tillbaka. Nu har han fått rutin från spel i en något större och mer meriterad organisation än vår och det kan han ta med sig hit när han nu återvänder, säger Malmö Redhawks sportchef Patrik Sylvegård till hemsidan.

Hettas kontrakt är skrivet över två säsonger.

Den här artikeln handlar om: