Sök
Anders Nilsson.
VM 2018

Svenske VM-målvakten dementerar flyttrykten: ”Inga planer på att bryta mitt kontrakt”

Han spelar just nu VM för Sverige och nästa år kan Anders Nilsson byta Vancouver Canucks mot SKA St.Petersburg i KHL. I alla fall om man ska tro ryska medieuppgifter. Målvakten säger sig inte känna till det hela.
— Det känns lite taget från tomma intet för att få lite rykten och rubriker, säger Nilsson själv till Hockeynews.

Anders Nilsson har tidigare spelat en säsong i KHL. Den gången för Ak Bars Kazan där hans starka spel gav honom en ny biljett till NHL, den gången till Buffalo.
–Överlag har jag nästan bara bra minnen därifrån, säger Nilsson till Hockeynews.

HAR ETT ÅR KVAR PÅ KONTRAKTET

Förra sommaren bytte Nilsson Buffalo mot Vancouver och skrev på ett tvåårskontrakt. Nu skriver ryska Sport-Express att 28-åringen ska vara på väg att köpas ut från det kontraktet av storklubben SKA. Enligt sajten ska Nilsson och Vancouver vara överens om att bryta kontraktet om målvakten vill gå till Europa. Men det är uppgifter som Nilsson dementerar och inte säga sig känna till.
— Det har jag faktiskt aldrig hört talas om. Det finns ingen överenskommelse mellan mig och Vancouver att bryta kontraktet om jag vill gå till Europa. Jag har helt ärligt inga planer på att bryta mitt kontrakt och gå till KHL nästa säsong. Det känns lite taget från tomma intet för att få lite rykten och rubriker, säger Nilsson till Hockeynews.

SKA är på jakt efter att ersätta finländaren Mikko Koskinen som flyttar till Edmonton i höst. Det vill de alltså göra med den svenske VM-målvakten som kommer tjäna över 22 miljoner kronor på sitt kontrakt med Canucks nästa säsong.

Den här artikeln handlar om: