LOVAR ATT BÄTTRA SIG. Brad Marchand säger att han insett att hans beteende inte är anständigt.
Nyheter

Efter skandalerna – nu lovar Brad Marchand skärpning: ”Måste bättra mig”

ANNONS

Brad Marchand hamnade i fokus av fel anledningar under Stanley Cup-slutspelet. Nu lovar Boston Bruins superpest/superstjärna att han ska skärpa sig.
– Det sista jag vill är att dra skam över mina lagkamrater och organisationen som jag har gjort, sade forwarden när Bruins stängde säsongen 2017/18.

Sjutton poäng på tolv slutspelsmatcher borde ha varit tillräckligt för att lämna ett positivt bokslut på säsongen. Men Brad Marchands slutspel kom att handla mer om andra saker än hans suveräna produktion. Hans återkommande slickande (!) på motståndare i serierna mot både Toronto Maple Leafs och Tampa Bay Lightning är det hans säsong kommer att bli ihågkommen för.

Med ett par dagars distans till sortin mot Tampa Bay Lightning tycks Marchand, som fyller 30 år i morgon, ha insett att hans uppträdande under slutspelet varken var uppskattat eller effektivt. När Boston Bruins rensade omklädningsrummet på onsdagen lät superpesten till och med ångerfull när han adresserade media.

Marchand skapade rubriker när han använde tungan på Torontos forward Leo Komarov redan i första rundan. Det hela nådde sedan episka proportioner när han slickade Tampas forward Ryan Callahan i ansiktet under en av matcherna i konferenssemifinalen.

”FÅTT STÖRRE KONSEKVENSER ÄN JAG KUNNAT TRO”

I går pratade Marchand ut om sitt beteende.
– Efter att ha haft ett par dagar på mig att titta tillbaka på året och vad som hände de sista dagarna med all media tror jag det viktigaste nu är att ta en lång titt i spegeln och inse att några av sakerna jag har gjort fått mycket större konsekvenser än jag kunnat tro, sade Bruins forward enligt Boston Herald.
– Jag har alltid varit en ganska avslappnad kille och det finns inte så mycket som stör mig alls. Men det sista jag vill i världen är att dra skam över mina lagkamrater och organisationen som jag har gjort. Jag måste bättra mig. Jag vet att jag sagt samma sak tidigare, men nu är det det jag ska arbeta mest med att förändra.

Brad Marchand gjorde sig tidigt i karriären känd som en buse, retsticka och spelare som inte hade några gränser. Med tiden har kanadensaren även blivit en riktigt vass offensiv spelare. De senaste två säsongerna har han stått för 85 poäng och utgjort en viktig del i vad som av många anses vara NHL:s bästa kedja med Patrice Bergeron och David Pastrnak.

”EN DEL SAKER I MIN KARAKTÄR JAG MÅSTE FIXA”

Men trots att han har fått superstjärnestatus tack vare sitt offensiva spel har hans uppträdande även fortsättningsvis lämnat en del att önska.
– Mitt spel har varit rätt bra, men jag har en del saker i min karaktär som jag måste fixa, medger han för Boston Herald.
– Det kommer att bli det viktigaste som jag tar med mig från det som har hänt de här senaste dagarna. Att ta en titt och förstå att det får mycket större konsekvenser. När det hände trodde jag inte att det var en sådan stor grej. Jag blev förvånad över hur mycket folk pratade om det. Men igen, det är en situation jag måste ta en titt på och förbättra mig. Det är det jag måste göra, ta en lång titt i spegeln och fixa en del saker.

Den återkommande frågan har varit varför Marchand uppträder som han gör när han borde kunna fokusera på det offensiva spelet, som håller världsklass. Själv säger han att det handlar om att spela på gränsen för att vara så effektiv som möjligt.
– Det är en skillnad mellan att spela på gränsen och vara dum. Det är där jag har problem, att kontrollera mina impulser, säger han.
– Jag är vid en punkt nu där jag kanske måste sänka den gränsen och tappa 15-20 poäng, men där det kanske är värt det. Jag har inte svaren just nu. Det är saker jag måste jobba på över sommaren. Men det kommer inte att ändras på sex månader heller. Det kanske kommer att ta ett och ett halvt eller två år. Men om jag förändrar det under andra halvan av mitt kontrakt, då kommer det att vara värt det.

Framtiden får utvisa hur pass mycket Brad Marchand kan förändra sig.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch