Sök
Oliver Ekman-Larsson.
Nyheter

UPPGIFTER: Det här blir Ekman-Larssons nya superkontrakt

Oliver Ekman-Larsson får formellt skriva på ett nytt kontrakt den första juli. Dealen som diskuteras? Ett åttaårskontrakt.

Om ett år går kontraktet ut för tre av världens främsta backar. Drew Doughy, Erik Karlsson och Oliver Ekman-Larsson kommer alla gå in på sin sista säsong på deras nuvarande kontrakt i höst.

Medan framtiden är oklar för Drew Doughty, som ryktas till Toronto, och Erik Karlsson, som ryktas bli trejdad, tycks den vara desto mer utstakad för Oliver Ekman-Larsson som ju också varit ett namn som nämnts i trejdsnack. Enligt Arizona Sports kommer Arizona erbjuda sin svenske storstjärna ett jättekontrakt under sommaren.

NÄST BÄST BETALDE SVENSK

Dealen som diskuteras mellan parterna sträcker sig över åtta år och bär en lönetaksträff på strax över åtta miljoner dollar. Det skulle göra honom till NHL:s näst bäst betalda svensk efter Henrik Lundqvist som har en lönetaksträff på 8,5 milhoner dollar. Åtminstone fram tills dess att Erik Karlsson skriver på sitt kommande kontrakt.

Han blir också den blott tredje backen med en lönetaksträff på åtta miljoner eller mer. De övriga är Brent Burns och PK Subban som tjänar åtta respektive nio miljoner.

DRAFTADES 2009

Ett sådant avtal skulle alltså göra att Oliver Ekman-Larsson blir uppsajnad av Arizona till 2027 då Tingsrydssonen fyller 36 år. Med andra ord är det rimligt att anta att nästa kontrakt kommer bli det sista han skriver under sin NHL-karriär. Han har just nu ett år kvar på ett sexårsavtal värt 33 miljoner dollar totalt. Han kommer nästa år tjäna sju miljoner dollar.

Oliver Ekman-Larsson tippas bli lagkapten för Arizona nästa säsong. Han har varit klubben trogen sedan han kom in i NHL. De draftade honom som sexa totalt i 2009 års draft.

Den här artikeln handlar om: