Sök
180411 Los Angeles Oscar Fantenberg under åttondelsfinal ett i NHL-slutspelet mellan Vegas Golden Knights och Los Angeles Kings den 11 april 2018 i Las Vegas. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87679 …
Nyheter

Efter oklarheterna – svensken får förlängt med Kings

Oscar Fantenberg berättade tidigare i en intervju med hockeysverige.se att hans framtid var oviss. Men på torsdagskvällen kom beskedet. Los Angeles Kings väljer att förlänga kontraktet med den 26-årige svensken. 

— Det är klart att jag vill spela i NHL men samtidigt får vi se lite vad de (Los Angeles) erbjuder samtidigt var man själv ser störst chans att få spela.
— Men framförallt NHL, det är det stora målet. Men jag kommer inte ta vilket kontrakt som helst. Det är väl där jag är i nuläget.

Det sade Oscar Fantenberg i en intervju med hockeysverige.se den 4 maj. Nu har han fått sin önskan i genom. Los Angeles Kings meddelade på torsdagskvällen att man väljer att förlänga kontraktet med den tidigare HV71- och Frölundabacken.

SPELADE I STANLEY CUP-SLUTSPELET

Fantenbergs nya kontrakt sträcker sig över nästa säsong och är värt 650 000 dollar.

Den svenske backen stod den här säsongen för nio poäng på 27 matcher i världens bästa liga. I Stanley Cup-slutspelet fick han chansen i totalt fyra matcher. På dessa blev det en assist i protokollet.

Den här artikeln handlar om: