Sök
Jesper Lindgren, Pierre Engvall (mitten) och Pär Lindholm (höger) skriver alla kontrakt med Toronto Maple Leafs.
Toronto

KLART: Tre svenska stjärnor skriver kontrakt med Toronto Maple Leafs

HV71 och Skellefteå går miste om varsin stjärna. Efter spekulationerna och ryktena är nu allt klart. HV:s Pierre Engvall och Skellefteås Pär Lindholm skriver kontrakt med NHL-klubben Toronto Maple Leafs. Det gör även Jesper Lindgren. 

Det har florerat rykten till höger och vänster. Men på torsdagskvällen kunde allt bekräftas. Pär Lindholm och Pierre Engvall skriver kontrakt med Toronto Maple Leafs. Jesper Lindgren får också ett kontrakt med den kanadensiska NHL-klubben.

Pär Lindholm växte den här säsongen ut till att bli en av Skellefteås bästa spelare, och utgjorde, tillsammans med Joakim Lindström och Oscar Möller, SHL:s farligaste kedja.

ANSLÖT FRÅN MORA

Lindholm gjorde 47 poäng (18+29) på 49 matcher under grundserien. Pierre Engvall å sin sida, gjorde i år sin första säsong i SHL. Han bytte Mora mot HV71 och slog i genom direkt. HV-talangen registrerades för 20 poäng på 31 matcher.

Jesper Lindgren spelade säsongen 2017/18 i finska HPK. Det blev två fullträffar och sex assists på 43 framträdanden.

Nu återstår det att se om alla tre kan slå sig in i världens bästa liga. Lindholm får ett ettårskontrakt, Engvall ett tvåårskontrakt och Lindgren ett treårskontrakt.

Den här artikeln handlar om: