Sök
REPRIS. Jacob de la Rose, Filip Forsberg och Gustav Olofsson firar under JVM i Malmö 2014.
Nyheter

Nu kommer JVM till Sverige igen!

2014 anordnade Sverige JVM senast. Om tre och ett halvt år är det dags igen. På fredagen kom beskedet att Sverige får turneringen säsongen 2021/22.

2014 blev JVM en publikmässig och sportslig framgång när turneringen avgjordes i Malmö. Juniorkronorna gick till final och förlorade den mot Finland i Malmö Arena efter en rafflande förlängning. Sedan dess har Svenska ishockeyförbundet uttryckt en vilja att arrangera mästerskapet igen.

Och snart är det dags igen. Under fredagen kom nämligen beskedet att Internationella ishockeyförbundet (IIHF) har tilldelat Sverige arrangemanget för säsongen 2021/22. Beslutet togs vid IIHF:s kongressmöte i dag.

EN DEL AV HUNDRAÅRSFIRANDET

För Svenska ishockeyförbundet blir det en del av det hundraårsjubileum man kommer att fira under 2022.
– Vi är väldigt glada att vi i svensk ishockey får arrangera junior-VM för U20 2022. Mästerskapet har vuxit till ett stort och folkkärt evenemang såväl i Sverige som internationellt, säger Anders Larsson, SIF:s ordförande, i ett pressmeddelande.
– Vi inleder nu arbetet med att utse arrangörsstad och vi vet att intresset är stort.

Innan Malmö anordnade turneringen 2014 stod Leksand och Mora värd för mästerskapet 2007. 2000 stod Skellefteå och Umeå som värdar och dessförinnan har även Gävle (1993), Nyköping och Norrköping (1984) samt Karlstad (1979) huserat turneringen.

 

Den här artikeln handlar om: