Sök
Cory Murphy
Växjö Lakers HC

SHL-ikonen lägger av – blir tränare direkt: ”Timingen är perfekt”

En framgångsrik karriär är över. Cory Murphy slutar som spelare och blir ny assisterande tränare i Rögle.
– En del av mig är lite ledsen över att sluta som spelare men samtidigt är jag grymt glad och tacksam över att få vara kvar i hockeyvärlden, säger 40-åringen.

Under några säsonger var Cory Murphy den kanske mest fruktade backen i hela SHL. Efter ett par tyngre säsonger slutar han nu som spelare. Men en ny karriär tar sin början direkt. Den forne stjärnspelaren är klar som ny tränare för Rögle.

Han har skrivit på ett treårskontrakt som assisterande tränare till landsmannen Cam Abbott.
– En del av mig är lite ledsen över att sluta som spelare men samtidigt är jag grymt glad och tacksam över att få vara kvar i hockeyvärlden. Det är en fantastisk möjlighet jag fått av Rögle, timingen är perfekt, och jag ser verkligen fram emot att börja jobba i klubben som har något riktigt intressant på gång, säger Murphy till Rögles hemsida.

SHL:S BÄSTA BACK

Sportchef Chris Abbott är nöjd med sin rekrytering.
– Vi är mycket nöjda och förväntansfulla över att få in Cory Murphy i vår organisation. Hans stora passion för hockey, hans förmåga att jobba med unga spelare och många års erfarenhet från hockey på högsta nivå blir värdefullt för oss och är saker som vägde tungt i vårt beslut, säger Chris Abbott.

Cory Murphy spelade för Växjö under fyra år och blev en ikon i klubben. Han var som allra bäst när han bildade backpar med Noah Welch under guldsäsongen 14/15. Då utsågs han dessutom till hela SHL:s bästa back.

VÄRLDSMÄSTARE

Den gångna säsongen flyttade han till Karlskrona och hade ett mycket tungt år. Det blev totalt 132 poäng på 259 matcher i SHL.

Redan 2007 kom karriärens stora höjdpunkt då han var med och vann VM-guld med Kanada.

Den här artikeln handlar om: