Sök
Var ska JVM i Sverige spelas
Nyheter

UPPGIFTER: Städerna som kan få arrangera JVM

Om tre och ett halvt år spelas junior-vm i ishockey i Sverige igen – men frågan är var? 

Under nyss avslutade Hockey-vm i Köpenhamn togs beslutet om att Sverige ska få anordna JVM 2022. Efter sommaren kan förhandlingsprocessen om vilka orter som får uppdraget att stå som värdar börja och enligt sajten hockeynews.se är minst fyra städer aktuella. Dessa ska vara: Göteborg, Malmö och Linköping/Norrköping.

– Vi har inte kunnat gå ut och annonsera efter intressenter förrän vi till hundra procent visste att vi ska arrangera det. Nu vet vi det och kan ta tag i frågan och jobba med den. Nu har vi tre och ett halvt år på oss. Jag räknar med att vi efter sommaren börjar med den upphandlingen. Det är bra om man har tre år på sig att förbereda sig, Svenska hockeyförbundets generalsekreterare Tommy Boustedt till Hockeynews.

Senast Sverige hade JVM var 2014. Då var Malmö Arena och Malmö Isstadion spelplatser. Ett krav från förbundet är nämligen att det finns två ishallar att spela i för att få ihop spelschemat. Både Malmö och Göteborg har två arenor, medan Linköping och Norrköping i så fall skulle dela på mästerskapet.

Stockholm, som så sent som 2012 och 2013 arrangerat senior-VM, ska därmed inte vara ett av de hetaste alternativen.

– Det finns en del givna förutsättningar som man måste klara av. Sedan handlar det om inresor och liknande. Det finns en internationell regel, att man ska befinna sig max två timmar ifrån en internationell flygplats. Det måste vi också leva upp till, säger Boustedt till hockeynews.

– Sedan handlar det om att det ska finnas möjlighet till ett publikunderlag.

Läs också:

KARLSSON: Ge oss en ny fest – håller er långt borta från Stockholm

Den här artikeln handlar om: