Sök
180321 Fršlundas Rasmus Dahlin jublar efter 4-5 under kvartsfinal 2 i SM-slutspelet i ishockey i SHL mellan Malmš Redhawks och Fršlunda den 21 mars 2018 i Malmš. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 92005 …
Nyheter

Dahlin om NHL-spel redan i höst: ”Känner mig så redo man bara kan vara”

I höst får Rasmus Dahlin med all sannolikhet chansen i NHL och den svenska backtalangen tänker göra vad som krävs för att drömmen ska bli verklighet.
– Jag har lovat mig själv att om jag får chansen så ska jag göra allt (på träningscampen) för att få spela i NHL, säger Dahlin i en intervju med NHL.com/sv.

På midsommarafton går 2018 års NHL-draft av stapeln i American Airlines Center i Dallas. Rasmus Dahlin förväntas gå som nummer ett och sedan väntar en sommar av förberedelser för att så snabbt som möjligt ta en plats i NHL. Just nu befinner han sig i Buffalo för NHL Combine, ett träningsläger för särskilt inbjudna talanger att visa upp sig och träffa de olika NHL-klubbarna.

I intervjun berättar den svenska backtalangen också om de första dagarna på kampen och om mötet med klubben som har förstavalet i draften, Buffalo Sabres.

– Det var som alla andra intervjuer den här veckan, säger Dahlin.

– De ville veta vem jag var och lära känna mig. De ville inte veta något speciellt, mer vad för slags människa jag är, vad jag gillar att göra; de ville veta allt om mig. De frågade om hur jag tillbringar mina dagar och sånt. Och så tittade vi på omklädningsrummet, säger Rasmus.

I en intervju för bara några dagar sedan uttryckte sig Sabres tränare Phil Housley att Dahlin kan förändra en klubbs framtid och att Sabres skulle ta upp Dahlin först på podiet. Carolina Hurricanes har andravalet och sedan följer Montreal Canadiens.

Om det blir så ska Dahlin gör allt för att ta en plats i NHL redan till hösten.

– Jag har lovat mig själv att om jag får chansen så ska jag göra allt (på träningscampen) för att få spela i NHL. Sen får vi se vad alla andra i organisationen tycker. Jag känner mig så redo som man bara kan vara. En försvarare i NHL idag ska vara en bra skridskoåkare, en bra passningsläggare och kunna visa styrka i egen zon, säger Dahlin.

Den här artikeln handlar om: