Sök
20182404, Oulu Liigan ottelu K‰rp‰t – Tappara Kuvassa Ville Leskinen Emil Hansson / AOP …
SHL

De SHL-klubbarna var på jakt efter poängforwarden

Förra veckan kom det uppgifter att spetsforwarden Ville Leskinen kunde vara på väg till SHL. Men istället valde den 24-årige finländaren att fortsätta i Kärpät. Nu skriver Mr:Madhawk att HV71 och Linköping var två av klubbarna som var intresserade av Leskinen.

2014 fanns Ville Leskinen med i den finländska trupp som i Malmö besegrade Juniorkronorna i JVM-finalen. Leskinen noterades för ett mål under turneringen. Sedan dess har han spelat Liiga-hockey i Finland för Sport och Kärpät och det är för de sistnämnda 24-åringen sprutat in mäktiga 75 poäng på de två senaste säsongerna, 39 av dessa var mål.

I förra veckan kom det uppgifter som gjorde gällande att Leskinen kunde vara på väg till SHL. Men så blev det inte, istället valde finländaren att fortsätta en tredje säsong i Kärpät.

HV71 OCH LINKÖPING TOG REFERENSER

Idag skriver Mr.Madhawk att HV71 och Linköping ska ha varit två av de klubbar som tagit referenser på den poängstarke forwarden. HV71 har just nu 13 forwards på kontrakt och har under silly season tappat starka kort som Pierre Engvall och David Ullström på forwardssidan. Dessutom har det sedan tidigare stått klart att Victor Ejdsell kommer spela i NHL till hösten.

Linköping har också de tappat en hel del spets framåt. Bland annat Mathis Olimb och Jakob Lilja. Med elva forwards på kontrakt i dagsläget så är det närmast att räkna som en garanti att de kommer värva in något/några namn innan säsongen startar i september.

Den här artikeln handlar om: