Sök
Martin Bakos
SHL

Mora förstärker – slovakisk landslagsman klar för klubben

Mora IK presenterade idag den 28-årige slovakiske forwarden Martin Bakos som sitt senaste nyförvärv.

Bakos kommer senast från den tjeckiska ligalaget Bli Tygri Liberec där han gjorde 45 poäng på 62 grund- och slutspelsmatcher. Av dem var 14 mål och det är som målskytt han värvats av dalaklubben.

– Detta är en offensiv spelare som är skicklig med pucken, har ett bra skott och är en målskytt. Han har fina meriter från både KHL och landslagsspel och kommer närmast från en bra VM-turnering med Slovakien. Vi är jätteglada över att han valt att spela för oss kommande säsong, säger Moras sportchef Anders Forsberg till klubbens hemsida.

Tidigare har Bakos, som är högerfattad, också spelat i både KHL och den slovakiska ligan. Han har sammanlagt 76 landskamper med Slovakien på sitt CV. Sju av dem kom under VM i Köpenhamn i våras då han noterades för fyra poäng. Kontraktet mellan parterna är skrivit på ett år.

Den här artikeln handlar om: