Sök
Jay Beagle.
Washington

Efter Stanley Cup-vinsten blev han historisk – först att vinna tre olika titlar

Han må vara en defensiv fjärdecenter som mest dödar utvisningar och har begränsat med speltid. Men när Washington Capitals tog hem Stanley Cup härom natten blev Jay Beagle unik.

Det fanns många sköna historier att ta del av efter att Washington Capitals tagit hem sin första Stanley Cup-seger i klubbens 44-åriga historia. En av de mer häftiga är den om lagets fjärdecenter Jay Beagle.

32-åringen från Calgary har ingen framskjuten roll i laget, men är en mycket uppskattad och lojal lagspelare som flitigt används för att ta viktiga tekningar och döda utvisningar. I och med Washington Capitals triumf blev Beagle unik.

Han är nämligen den första spelaren i hockeyvärlden att vinna de tre största titlarna i den nordamerikanska proffsishockeyn: Kelly Cup i ECHL, Calder Cup i AHL och Stanley Cup i NHL.

KAN LÄMNA KLUBBEN I SOMMAR

Beagle draftades aldrig, utan hamnade i Washingtons organisation efter att ha blivit Kelly Cup-mästare med Idaho Steelheads i ECHL 2007. 2009 och 2010 tog han sedan två raka Calder Cup-mästerskap med Washingtons farmarlag Hershey Bears innan han slutligen blev NHL-spelare på heltid 2011.

Nu har Jay Beagle gjort 471 matcher i NHL. Samtliga för Capitals. Frågan är om det blir några fler. 1 juli kan han blir unrestricted free agent och testa öppna marknaden.

Den här artikeln handlar om: