Sök
Feb 24, 2017; Dallas, TX, USA; Arizona Coyotes head coach Dave Tippett watches his team take on the Dallas Stars during the third period at the American Airlines Center. The Stars defeat the Coyotes 5-2. Mandatory Credit: Jerome Miron-USA TODAY Sports *** Please Use Credit from Credit Field *** IBL …
Seattle

Mångårige NHL-coachen tar plats i Seattles satsning – blir han klubbens första tränare?

Han har varit tränare i NHL under hela 2000-talet fram till den gångna säsongen. Nu kan Dave Tippett vara på väg mot ett nytt coachjobb – i Seattle.

Det kommer dröja ytterligare ett par år – men att Seattle kommer få ett NHL-lag är mer eller mindre klart. Nu har organisationen börjat plocka in rutinerat hockeyfolk som ska få satsningen att bli verklighet.

Den senaste rekryteringen är ett tungt namn. Dave Tippett var assisterande coach för Los Angeles 1999 till 2002, tog därefter över Dallas och hade det laget fram till 2009, då han i stället tog över Arizona. Det jobbet hade han till 2017 då han lämnade klubben. Därefter har han stått utan hockeyjobb.

FÅR ANSVAR ÖVER ORGANISATIONEN

Nu är tanken att 2010 års Jack Adams Award-vinnare ska hjälpa Seattle på vägen mot att få ett NHL-lag. Seattle Times skriver att ägargruppen, med Tod Leiweke i spetsen, anställt honom som en rådgivare. Han ska hålla koll på utvecklingen av egentligen hela organisationen, från träningsanläggningen till ett kommande AHL-lag. Enligt Seattle Times går det heller inte att utesluta att Tippett kommer bli Seattles första coach när laget väl står färdigt för NHL-spel.

Tippett utesluter inte en comeback som coach.
– Vi får se. Jag utesluter det inte. Det måste vara rätt läge. Men jag är också spänd över att få se en annan del av sporten.

När Seattle i våras gjorde en undersökning för att se intresset för ett NHL-lag anmälde hela 25 000 personer sitt intresse för att köpa säsongskort.
– Vi är chockade, sade Tod Leiweke till TSN.
– Fansen i Seattle har talat och tydligt visat att staden är redo för ett NHL-lag och att de räknar med att vi lyckas få hit det.

Den här artikeln handlar om: