Sök
Apr 19, 2018; Toronto, Ontario, CAN; Boston Bruins defenseman Kevan Miller (86) clears the puck against Toronto Maple Leafs center William Nylander (29) during the second period in game four of the first round of the 2018 Stanley Cup Playoffs at Air Canada Centre. Mandatory Credit: Tom Szczerbowski-USA TODAY Sports IBL …
Nyheter

Flera NHL-svenskar erbjudna kontraktsförslag

På måndagskvällen passerade deadline för NHL-klubbarna att erbjuda kvalificerade kontraktserbjudande till spelarna som blir restricted free agents den 1 juli. Bland dem en hel del svenskar.

På söndag den 1 juli inleds free agent-marknaden i NHL och de så kallade unrestricted free agent-spelarna, får då skriva kontrakt med vilken klubb de vill. För de spelare som är restricted free agents kunde klubbarna till och med igår erbjuda kontrakt för att behålla förhandlingsrätten.

De flesta av NHL:s 31 klubbar meddelade offentligt sin lista på spelare som de erbjudit eller inte erbjudit. Här är alla svenskar som mottog kontraktsförslag:

William Nylander – Toronto Maple Leafs
Andreas Johnsson – Toronto Maple Leafs
Elias Lindholm – Calgary Flames
Lucas Wallmark – Carolina Hurricanes
Jacob de la Rose – Montreal Canadiens
Robert Hägg – Philadelphia Flyers
Oskar Sundqvist – St. Louis Blues
Mattias Janmark – Dallas Stars

Däremot fick inte Klas Dahlbeck och Joakim Nordström, Carolina Hurricanes eller Robin Lehner, Buffalo Sabres, några erbjudanden och är fria att leta nya klubbar den 1 juli. Dahlbeck har sedan tidigare gjort klart med CSKA Moskva i KHL från nästa säsong.

Petr Mrazek, Philadelphia Flyers, och Devante Smith-Pelly, Washington Capitals, var några av de mest noterbara spelarna som inte erhöll ett kvalificerat erbjudande och blir även de free agents på söndag.

Boston Bruins, Chicago Blackhawks, Colorado Avalanche, Detroit Red Wings, Pittsburgh Penguins och Vegas Golden Knights meddelade inte sina erbjudanden offentligt vilket innebär att det fortfarande är ovisst vad som händer med William Karlsson Philip Holm och Oscar Dansk, Golden Knights, samt Patrik Nemeth, Avalanche och Anton Blidh, Bruins.

Las Vegas Review Journal rapporterar däremot att Karlsson fått ett kvalificerat erbjudande av Vegas att ta ställning till, även om ett längre kontrakt är mer rimligt för Karlsson i sommar.

 

Den här artikeln handlar om: