Sök
Oscar Engsund och Roger Rönnberg firade inte midsommar ihop.
SHL

Kritiken mot Rönnberg: ”Kändes som att han ville rädda sitt eget skinn”

Oscar Engsund skildes från Frölunda och hamnade i Luleå efter flera uppmärksammade tacklingar. Nu anklagar han Frölundas tränare Roger Rönnberg för att ha ljugit om Engsund i media.
– Det kändes som att han ville rädda sitt eget skinn på något sätt, säger Engsund till Barometern.

Oscar Engsund hamnade i rampljuset efter flera avstängningar på kort tid. Frölunda sa då att de stängt av Engsund i klubben, och till sist hamnade han i Luleå där han slagit igenom ordentligt på SHL-nivå.

Nu berättar Engsund om skilsmässan från Frölunda – och går till en liten attack mot tränaren Roger Rönnberg.
– Det var mycket alltså. Först blev jag avstängd, och sedan gick Roger Rönnberg ut och sa att jag var avstängd i klubben. Men det stämde inte, utan det var att jag skulle dela sjundebackplatsen med två juniorer, Rasmus Dahlin och Filip Westerlund. Då kände jag att jag var tvungen att röra på mig, säger Engsund till Barometern.

”TAPPADE FÖRTOENDE OCH RESPEKT”

Backbjässen säger att han tappade lite respekt för Frölundas framgångsrika chefstränare.
– Ja, men lite efter hans uttalande i tidningarna. Det kändes som att han ville rädda sitt eget skinn på något sätt, att Frölunda skötte det så snyggt i klubben och kom och sa till mig, pratade med mig. Men det gjorde de inte. Rönnberg kom när tidningen var där, han pratade med mig i en minut. Men annars sa de inte så mycket, det var mest att jag måste tänka mig för.

Nu har Engsund gjort 83 SHL-matcher för Luleå och mycket vatten har runnit mellan broarna sedan han lämnade Frölunda i slutet av 2016. Han säger att han inte har något emot Rönnberg efter det som inträffade.
– Men det är inga ”hard feelings” mellan oss nu. Men jag tappade lite förtroende och respekt för honom då. Han sa en sak till mig och en annan till media. Sedan sa att han skulle gå ut och rädda mig i media, men det gjorde han aldrig. Innan dess gillade jag verkligen honom och han är en riktigt bra tränare. Det var riktigt trist faktiskt.

Oscar Engsund har två säsonger kvar på sitt kontrakt med Luleå.

Den här artikeln handlar om: