Sök
170312 VŠsterviks Joakim Englund deppar under ishockeymatchen i slutspelsserien av Hockeyallsvenskan mellan AIK och VŠstervik den 12 mars 2017 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / BildbyrŒn / Cop 106 …
Västerviks IK

Fick inte nytt kontrakt – nu slutar klubbikonen: ”En eventuell flytt skulle bli övermäktig”

Efter åtta säsonger i Västervik, varav sex som lagkapten, fick Joakim Englund inte nytt förtroende i klubben. Nu väljer han att sluta.
– En eventuell flytt skulle bli övermäktig med hus och fyra ungar varav två i skolåldern, säger han till hockeysverige.se.

Den nye sportchefen Emil Georgsson valde att inte erbjuda klubbikonen Joakim Englund ett nytt kontrakt. 35-åringen hade spelat i Västervik de åtta senaste säsongerna och var lagkapten under sex av de åtta åren. Englund är faktiskt den spelare som gjort näst flest matcher i klubbens historia – endast slagen av Nicklas Dacke.

Men beskedet från Västervik gör att hockeygnuggaren nu lägger skridskorna på hyllan, bekräftar han för hockeysverige.se.
– Då det inte blir någon fortsättning med Västervik så läggs skridskorna på hyllan då en eventuell flytt skulle bli övermäktig med hus och fyra ungar varav två i skolåldern, säger han.

”KROPPEN KÄNNS FRÄSCH”

Om Englund själv hade fått bestämma hade han dock spelat vidare ett tag till.
– Det hade dock passat bra för mig personligen med en säsong till då min fru kommer vara föräldraledig hela kommande säsong samt att kroppen känns fräsch, säger han.

Englund spelade för Västervik i såväl Hockeytvåan som Hockeyettan och allsvenskan. Det blev 100 matcher i allsvenskan och drygt 400 i Hockeyettan, där han även spelade med LN91, Vita Häsen och Gislaveds SK.

Den här artikeln handlar om: