Sök
Liam Kirk.
OHL

Nye tränaren tror det blir tufft för brittiske talangen i Kanada – men inte omöjligt: ”Är redo för det”

Han blev historisk förra lördagen då han blev den förste spelare född och skolad i England att draftas av en NHL-klubb. Något spel i Arizona Coyotes ser det dock inte ut att bli nästa säsong. Men spel i Nordamerika blir det däremot för Liam Kirk som kommer representera Peterborough Petes i OHL.

Tidigare i veckan valdes Liam Kirk av Peterborough Petes i CHL import draft och det är sannolikt så att det är för dem han kommer spela de två kommande säsongerna. Kirk, som under ett par år representerat Sheffield Steelers kommer där få en före detta Steelers-spelare som huvudcoach, Rob Wilson, som även han har brittiskt blod i ådrorna.

KOMMER BLI TUFFT

Wilson draftades av Pittsburgh Penguins 1986. Men något NHL.-spel blev det aldrig. Men väl mängder av matcher i den brittiska hockeyn. Många av dessa för Sheffield Steelers där han under flera år på 90-talet var lagkapten och dessutom vann ett mästerskap för klubben. Wilson tror det kommer bli tufft till en början för Kirk, men att han har attributen för att klara av det.
— Det kommer inte bli lätt eftersom konkurrensen är hård. Det är den bästa juniorligan i världen och han kommer ställas mot spelare som kommer bli de bästa spelarna i världen, säger Wilson till Yorkshire Post och fortsätter:
— Det kommer att bli mycket svårt, men jag kommer att ha mycket tålamod med honom och mycket tid för honom. Han måste sätta sig in arbetet, men det är något som jag är övertygad om att han ska göra.

HAFT ÖGONEN PÅ KIRK

Wilson säger vidare att han haft koll på Liam Kirks utveckling de senaste månaderna och att han är övertygad om att han har attributen för att lyckas i Ontario Hockey League.
— Liam kan verkligen åka skridskor. Jag har sett honom spela och han verkar alltid vara runt pucken mycket och pucken verkar alltid hitta honom och han verkar alltid få målchanser.

Liam Kirk befinner sig just nu på Arizona Coyotes development camp och där har engelsmannen imponerat.
— Coyotes är väldigt glada att han kommer till oss. Det finns många scouter i Ontario och han kommer bli exponerad. Det blir inte en lätt åktur men, samtidigt tror jag att Liam är redo för det.

Den här artikeln handlar om: