Sök
Andreas Falk.
SHL

Veteranen vill avsluta på sina egna villkor: ”Jag vill ha revansch”

Förra säsongen blev inte riktigt som Andreas Falk hade tänkt sig. Men några planer på att avsluta karriären har 35-åringen inte. Mycket talar nu för att karriären fortsätter utomlands. Detta berättar stockholmaren i en intervju med Hockeynews.

Andreas Falk är ett välbekant ansikte i svensk elitishockey. Huddingeprodukten anslöt till HV71 2006 efter två framgångsrika säsonger i Skellefteå, då i Hockeyallsvenskan, och blev snabbt ett uppskattat inslag i SHL med sitt uppoffrande spel.

BESVIKEN – MEN INGA PLANER PÅ ATT LÄGGA AV

Efter fyra säsonger i tyska DEL för Kölner Haie återkom han 2016 till SHL, men då var det Luleå som fick hans underskrift. Första säsongen blev bra, den andra mindre bra.
— Jag kom inte upp i den nivån jag själv kräver och då märker även tränaren det och blir besviken över att jag inte presterar. “Bulan” (Thomas Berglund) är en väldigt bra tränare och han gav mig alla chanser, det är bara synd att jag inte kunde leverera efter hans förväntningar, berättar centern för Hockeynews.

Det blev inget nytt kontrakt med Luleå. Men några planer på att lägga av har han inte.
— Den dagen jag bestämmer mig för att lägga av så kommer jag verkligen göra det, men nu känner jag att jag vill ha revansch och avsluta på mina egna villkor. Jag tycker fortfarande att hockey är väldigt roligt och känner att jag har mer att kräma ur.

Nu lutar det mesta åt att karriären fortsätter utomlands. Men det kan även bli aktuellt med spel i Sverige, allra helst i någon klubb där han kan ha Jönköping, där han bor, som bas.

 

Den här artikeln handlar om: