Sök
Jay Beagle.
Vancouver

Stanley Cup-mästare och superpest förstärker Vancouver

Vancouver Canucks befinner sig mitt inne i en generationsväxling. Det hindrar inte general managern Jim Benning från att värva rutin. I dag gjorde han klart med en nybliven Stanley Cup-mästare och en av ligans största retstickor.

Det är Washington Capitals fjärdecenter Jay Beagle som cashar in på free agent-marknaden. Enligt Elliotte Friedman på Sportsnet har den 32-årige tekningsspecialisten skrivit på ett fyraårskontrakt med Canucks värt tolv miljoner dollar – 107 miljoner svenska kronor. Det ger honom en lönetaksträff på tre miljoner dollar per säsong.

Beagle har spelat för Washington under hela NHL-karriären. Totalt 471 matcher på vilka han svarat för 51 mål och 116 poäng.

NÄSTAN TVÅ UTVISNINGSMINUTER I SNITT PER MATCH

Klar för Vancouver är även den franske superpesten Antoine Roussel. 28-åringen kommer från Dallas Stars, där han spelat samtliga sina 413 NHL-matcher. På dessa har han samlat på sig 141 poäng och 806 utvisningsminuter.

Roussels nya kontrakt sträcker sig över de närmaste fyra åren och är värt 13 miljoner dollar – 116 miljoner kronor. Det ger en lönetaksträff på 3,25 miljoner dollar per säsong.

Den här artikeln handlar om: