Sök
Jan Sandström
SHL

Ikonen tackar nej till tränarjobb

Jan Sandström tackar nej till jobbet som ny assisterande tränare i Luleås J18-lag. Det rapporterar Norrbottens-Kuriren.

Efter 952 SHL-matcher för AIK och Luleå tog backen Jan Sandströms karriär slut i och med uttåget ur åttondelsfinalen i årets slutspel mot Brynäs. Ingen spelare har gjort fler matcher i vare sig SHL eller inom svensk ishockey över huvud taget.

I juni kom rapporter om att Luleå erbjudit Sandström en roll som assisterande tränare för klubbens juniorlag.
–  Efter alla hans SHL-matcher hade det varit korkat att inte ta till vara på hans kunskaper och erfarenheter, precis som vi gjorde med Emma Eliasson, sade Urban Wikberg, junioransvarig i Luleå till NSD.se då.

Men nu skriver Norrbottens-Kuriren att 40-åringen valt att tacka nej till tränarjobbet. Nästa säsong kan alltså bli den första sedan 2001/2002 utan Jan Sandströms inblandning i Luleå om de inte hittar en annan roll för honom. Glädjande nog är hans systerson Nils Lundkvist en del av truppen i stället.

Den här artikeln handlar om: