Sök
Johan Larsson försöker sno pucken i en European Trophy-match
Tyska ligan

Tung värvning av AIK – plockar in rutinerade backen: ”Skulle kunna spela i SHL”

Han har spelat i högstaligorna i Sverige, Finland och nu senast i Tyskland. Nästa säsong spelar Johan Larsson i AIK.
– Han har vuxit mer och mer och hans kapacitet gör att han skulle kunna spela i SHL, säger sportchef Anders Gozzi.

Johan Larsson vänder hem till Sverige igen efter nästan fem hela år utomlands. Den 32-årige backen återvänder till spel i HockeyAllsvenskan, där han tidigare spelat för Karlskoga och Västerås.

Men nu är det AIK som gäller. Det bekräftar klubben i ett pressmeddelande på tisdagsmorgonen.
– Jag är jätteglad att få komma till en klassisk och anrik klubb med mycket hjärta och historia. Det inspirerar mig mycket att få spela i klubben, säger backen som nu är äldst i laget.
– Det är första gången jag är i den situationen men det ska bara bli kul. Jag kommer in med mycket rutin och ska vara en av de man kan räkna med varje dag och jag kommer att visa det med mitt spel.

De senaste åren har Larsson spelat i den finska och tyska högstaligan. Han kommer från två år med Iserlohn Rosters i DEL och har där gjort tolv poäng vardera per säsong. I SHL gjorde Larsson för några år sedan 17 matcher för HV71 innan flytten till Finland. Han har också gjort 31 SHL-matcher för Färjestad.
– Johan har de sista åren spelat i den finska och tyska ligan och han har vuxit mer och mer och hans kapacitet gör att han skulle kunna spela i SHL. Det är en spelare som är duktig med puck och som vi vet vad vi får ut av varje dag. Han kommer att hjälpa oss, både defensivt och offensivt på isen, säger sportchef Anders Gozzi lyriskt.

Den här artikeln handlar om: