Sök
Rasmus Dahlin
Nyheter

Så mycket är Rasmus Dahlins första kontrakt värt

Rasmus Dahlin uppfyller en bardomsdröm – och blir stenrik på köpet. Redan under hans rookiekontrakt kan han dra in närmare 100 miljoner kronor.

Igår kom beskedet att Buffalo skrivit ett treårskontrakt med hockeyvärldens nye guldklimp Rasmus Dahlin. Draftens förstaval var snabbt ute på Instagram och visade sin glädje över det nyskrivna avtalet.
”Att få skriva på ett NHL kontrakt har varit min dröm sen jag började spela hockey! Nu har jag gjort det I Buffalo Sabres, det kunde inte vara bättre!
Jag vill passa på att tacka min familj och alla i min närhet som har varit med och stöttat mig på vägen”, skrev han då.

Dahlin får inte bara sin dröm förverkligad. Han drar dessutom in en enorm summa pengar redan på sitt rookieavtal. Mike Harrington på Buffalo News Sports bekräftar det vi alla förstod: Att Rasmus Dahlin får ett maxkontrakt.

GARANTERAD UNGEFÄR 25 MILJONER KRONOR

Han skriver att Dahlin får en maxlön på 925 000 dollar och att han, om han också får maxbonusar på 2,85 miljoner dollar per säsong, kommer tjäna 11,325 miljoner dollar på sitt första kontrakt. Det motsvarar över 98,5 miljoner svenska kronor enligt nuvarande växelkurs. En helt okej treårslön för en tonåring, får man säga.

Skulle Rasmus Dahlin inte uppfylla alla bonuskriterier är han i alla fall garanterad ungefär 25 miljoner kronor under de tre åren

Den här artikeln handlar om: