Sök
Mar 25, 2017; Saint Paul, MN, USA; Vancouver Canucks forward Brock Boeser (6) skates during his NHL debut during the first period against the Minnesota Wild at Xcel Energy Center. Mandatory Credit: Brace Hemmelgarn-USA TODAY Sports *** Please Use Credit from Credit Field *** IBL …
Vancouver

Superrookien ger lugnande besked – ryggskadan läker: ”Tur att det inte var värre”

Jonathan Dahlén och Elias Pettersson kan pusta ut. Tilltänkte lekkamraten för kommande säsong, Brock Boeser, förväntas inför training camp vara fullt återställd från den ryggskada som tvingade honom att missa slutet av Vancouver Canucks säsong i våras.
– Mitt mål är delvis att bli 100% återställd, men också att bli ännu bättre än förra året, säger Boeser till klubbens hemsida.

Bara tanken vid en superkedja med Elias Pettersson, 19, Jonathan Dahlén, 20 och Brock Boeser, 21, ger nog de allra flesta Canucksfans hoppet åter efter en katastrofal säsong vars största höjdpunkt var det värdiga avsked som Bröderna Henrik och Daniel Sedin bjöd på.

GENERATIONSSKIFTE I CANUCKS

I Sedinarnas frånvaro sätts mycket av hoppet för framtiden till just Boeser, samt svenska duon Pettersson och Dahlén som båda har chansen att inleda säsongen i NHL-truppen. Där svenskarna båda skaffat sig goda meriter i Hockeyallsvenskan respektive SHL, har Boeser redan gjort NHL-debut – och en imponerande sådan. Boeser bjöd på totalt 55 poäng (29 mål, 26 assist) på 63 matcher den gångna säsongen innan en ryggskada alltså satte stopp för kalaset.

”VÄRSTA JAG NÅGONSIN UPPLEVT”

Ryggskadan, som inträffade i en match mot New York Islanders den 5 mars, var av det otäckare slaget:
– Först kunde jag inte röra mitt ena ben, så jag låg där på mage och visste inte riktigt var jag skadat mig. Jag fick lite panik när jag låg där på mage så jag vände mig om. Smärtan i ryggen i det ögonblicket var förmodligen det värsta jag någonsin upplevt, förklarar Boeser.

Nu mår dock Boeser alltså betydligt bättre och räknar som sagt med att vara fullt återställd till hösten.

Återstår att se om Canucks ledning vågar ta steget fullt ut och spela Boeser med svenskduon Dahlén och Pettersson. Skulle så ske kan det bli åka av i västra Kanada säsongen 2018-19.

Den här artikeln handlar om: