Sök
John Tavares Foto: Joel Marklund, Bildbyrån …
Nyheter

Tavares egna ord till Islanders-fansen: ”Jag gav er allt jag hade”

Sommarens största namn i NHL free agency var tveklöst John Tavares. Den 27-åriga poängmaskinen, som spenderat hela sin NHL-karriär spelande för New York Islanders, skrev på ett sjuårskontrakt med Toronto Maple Leafs. Nu sträcker han ut en hand till besvikna Islandersfans i form av ett öppet brev på The Players Tribune:
– Jag tar inte illa upp, jag förstår er, skriver kanadensaren.

Fenomenet att spelare inom professionell sport skriver öppna brev går inte att ta miste på, trenden har varit tydlig de senaste åren. Breven är ofta riktade direkt till fans och används ofta som försök att nå ut med spelarens eget ofiltrerade budskap – speciellt i situationer där det kanske skurit sig mellan spelare och supporter. Som för John Tavares och Islanders supporterskara.

”JAG VET ATT FOLK TROR ATT JAG GJORDE DET FÖR ATT FÅ UPPMÄRKSAMHET”

Kritiker hävdar nämligen bestämt, att om Tavares verkligen ville uppfylla sin pojkdröm och gå till Toronto Maple Leafs hade han kunnat meddela laget om detta vid årets trade deadline – detta så Islanders kunnat få ut något värde av den forne kaptenen.

Den kritiken, bland annat, är något Tavares bemöter rakt på i brevet:
– Jag håller inte med om att jag borde ”gett upp” och bett om att få bytas bort. Jag var kapten för laget och tog min roll på allvar. Mitt fokus var på att stanna i nuet och göra allt jag kunde för att göra laget. Sen gällande free agency – jag vet att folk tror att jag gjorde det för att få uppmärksamhet men det gjorde jag inte och kände du mig skulle du inse hur löjeväckande det låter.

Hela brevet finns att läsa här.

Den här artikeln handlar om: