Sök
Vadim Sjipatjov.
Vegas

Brutala sågningen av Vegas: ”Som en fruktansvärd dröm”

Inför säsongen var tanken att Vadim Sjipatjov skulle leda ett profilfattigt Vegas Golden Knights. I stället flyttade ryssen hem till Ryssland efter bara tre NHL-matcher. Nu sågar han både klubben och staden.
– Det är omöjligt att leva där, säger han till Sport-Express.

Efter att ha varit en superstjärna under några år i KHL skulle Vadim Stjipatjov göra sig ett namn även i NHL. Vegas lyckades sajna upp ryssen, som på pappret var en av få potentiella stjärnor i Golden Knights. Men det gick som bekant inte alls som förväntat. Sjipatjov åkte hem till Ryssland efter tre matcher och Vegas gick till Stanley Cup-final utan sin tänkta storstjärna.

Problemen började redan när Sjipatjov fick inleda säsongen i AHL. Han kände sig lurad av klubben.
– Jag visste inte att du kunde skicka ner en spelare i AHL under spelarens första år. Vet du hur de förklarade det för mig? De sa att jag skulle tjäna mer pengar där eftersom kontraktet var ett envägskontrakt. Jag förstod ingenting, för jag åkte inte dit för pengarna. Jag var inte intresserad av att spela i AHL, säger han till ryska Sport-Express.
– Jag har glömt bort massor som hände förra året. Det var som en fruktansvärd dröm.

Centerstjärnan fortsätter sågningen och menar att klubben fortsatte ljuga.
–  Vi pratade hela tiden med coachen, och med hans assisterande tränare. Men du vet hur det är i Amerika: ”Vadim, vi är jättenöjda med dig”. Och sen kommer de och säger att de inte behöver mig. I Ryssland berättar man när man är missnöjd. De säger det till dig.

”FANNS INGENTING”

Han säger också att de sen berättade att de skulle trejda honom, men att de inte visste när det skulle ske. Då ledsnade Sjipatjov, som dessutom bjuder på en sågning av staden Las Vegas.
– Det är svårt att leva där. Du kan åka dit för att ha kul i en vecka men det är omöjligt att leva där. Vi hyrde ett hus i vad som jag trodde var ett fint grannskap. Men det fanns ingenting där. Ingen fanns där. Du går ut på gatan och det är tomt, som om du är ensam om att bo där.
– Jag tog mina barn till en vattenpark och var tvungen att gå igenom casinot för att komma dit. Jag var tvungen att täcka för näsan med handen för att inte andas in tobaksröken.

Tanken var två år i Vegas, det blev tre matcher. Vadim Sjipatjov avslutade säsongen i SKA St. Petersburg. Där blev det 25 poäng på 22 matcher. Han vann även OS-guld med OAR.

Den här artikeln handlar om: