Sök
Nyheter
MJÖRNBERG: Jakten på den rutinerade spetsbacken

Rutinerade Daniel Josefsson har blivit en snackis på Hockeyettan-nivå sedan det stod klart att han inte blir kvar i Hockeyallsvenskan med Vita Hästen. Både Tranås och HC Dalen skulle må väldigt gott av att ha honom i truppen.

Nu finns det så klart säkerligen även andra intressenter, men att det tycks vara de två rivalerna Tranås och HC Dalen som går hårdast efter att rekrytera den åldrande spetsbacken Daniel Josefsson adderar en extra krydda till silly season i Hockeyettan.

Den tungt SHL-meriterade 36-åringen blev lite för kostsam för sparande Vita Hästen i Hockeyallsvenskan och vill som det verkar, som de allra flesta hockeyspelare, spela så högt upp det är möjligt när pucken släpps i höst. Men det är inte bara artigt intresse de två Hockeyettan-rivalerna visar för Josefsson. De vill verkligen ha honom.

I Tranås har man dragit igång en insamling för att trygga medel till att värva honom och i utkanten av Jönköping tycks gamle lagkamraten Per Gustafsson har dragit igång en charmoffensiv.

Båda lagen har ju ganska tydlig koppling till den meriterade försvararen. Han må inte ha spelat där sedan säsongen 00/01 (då utlånad från HV71), men Tranås är trots allt Josefssons moderklubb. Och Jönköpings-kopplingen är ju ganska tydlig. Han formades i HV71s juniorverksamhet och spelade i SHL i staden, bland annat med Dalen-tränaren Gustafsson som lagkamrat.

Men vilka behöver honom egentligen mest?

Det är förmodligen den allra mest intressanta frågan.

Föreningarna befinner sig i lite olika positioner här känner jag. Tranås har (bortsett från Fredrik Lindström) en backsida utan några direkta stjärnor och med många unga killar som garanterat skulle kunna kalasa på Josefssons erfarenhet och lyfta i hans närhet. Det skulle vara en stabil punkt som betyder betydligt mer än bara spets för stunden.

Klart det skulle vara oerhört bra för Tranås.

I fallet HC Dalen, som redan sitter på en väldigt intressant backsida och ett, ur helhetsperspektivet, väldigt intressant lag som ska bygga vidare på fjolårets framgång, skulle det innebära klivet från utmanare till ett solklart topplag.

Kevin Karlsson och Jesper Åkerman har stor potential och de anslutande herrarna lovar gott. Edwin Johansson var kapten i HV71s J20 den gångna vintern, väldige Patrik Magnusson är så väl rutinerad som tung att möta och den senaste att ansluta, Joel Werner, var med och spelade upp Västerås i Hockeyallsvenskan den gångna våren.

Josefsson skulle bara vara körsbäret på tårtan i Norrahammar.

Den där lilla extra kryddan som gör att det verkligen börjar bubbla kring laget.

Även om deras förutsättningar ser aningen annorlunda ut kommer förstås så väl Tranås som HC Dalen vara tydliga kandidater till att spela i Allettan. Att ha en ordentligt rutinerad härförare i försvarslinjerna skulle förstås inte skada i en sådan serie.

Om någon av dem kommer vara där med Daniel Josefsson i truppen återstår att se. Som jag förstår saken kommer han inte bestämma sig förrän efter sommaren.

* * *

Klockan tickar i vanlig ordning på Kallinge/Ronnebys hemsida. Det innebär att en ny kontraktering är på gång att presenteras.

Det börjar väl bli dags att presentera kommande säsongs huvudtränare.

Charles Franzén ni vet.

Den här artikeln handlar om: