Sök
Filip Johansson.
Nyheter

Leksands backtalang imponerar på NHL-campen: ”Han är som en svamp”

Han var en av de stora överraskningarna i första rundan av NHL-draften förra månaden. Men Minnesota Wild är övertygade om att de gjort ett bra val i backen Filip Johansson. Ännu mer så efter att ha tittat närmare på honom under veckans utvecklingsläger.
– Han är som en svamp, säger Wilds utvecklingschef Brad Bombardir till nhl.com.

Alla som såg Filip Johansson i Hockeyallsvenskan och framför allt SHL-kvalet med Leksand kunde se att det fanns något spännande där. 18-åringen från Fagersta spelade trots sin ålder med en pondus och ett lugn som verkligen stack ut i pressade situationer.

Det var det som fick Minnesota Wild att plocka Johansson redan som 24:e spelare i första rundan i Dallas på midsommarafton. U18-VM-backen var synnerligen överraskad över det själv, men samtidigt väldigt lycklig över möjligheten att bli draftad så tidigt av en klubb som uppenbarligen hade en stor tro på honom.
– Att bara höra sitt namn var overkligt, I dag hade jag inte förväntat mig att bli draftad, det kan jag vara ärlig med att säga. Jäkligt kul, sade en strålande glad Filip Johansson till hockeysverige.se efter att ha satt på sig Minnesotas tröja för första gången.

Den här gångna veckan har han besökt Minneapolis och Saint Paul för första gången för att delta på Wilds utvecklingsläger. Där har leksingen lämnat ett väldigt positivt intryck på klubben.

”VILL VERKLIGEN LÄRA SIG ALLT”

– Filip är väldigt talangfull. Man ser det på hans blick för spelet och på hur han får allt att se så lätt ut. Vi körde hårt med honom, men han tröttnade aldrig och ville ge upp. Han fortsatte att vara så där mjuk och följsam med pucken, sade assisterande coach Dean Evason till nhl.com efter ett av träningspassen.

Tidigare NHL-backen Brad Bombardir, numera utvecklingschef i Wild, kallade Johansson för ”en svamp”.
– Han vill verkligen lära sig allt. Han tar in allt från både folket på isen och från dem i gymmet. Han är verkligen ett föredöme. Trots att han är så ung kan man se att han har karaktär och att han är en ledare och det gillar jag, var hans omdöme.

Filip Johansson vet att han har en hel del att förbättra innan NHL-spel finns på kartan. Men han är också medveten om vad han behöver förbättra för att ta nästa kliv.
– Mitt offensiva spel, jobbet med pucken, skottet, allt sådant kan bli bättre, sade Johansson.
– Jag har sagt det till tränarstaben på utvecklingscampen, att jag ska jobba hårt och att jag tar med mig massor av saker hem: jag ska jobba med dem varje dag och jag ska bli bättre.

 

Den här artikeln handlar om: