Sök
Philip Holm.
Nyheter

UPPGIFTER: Svenske världsmästarbacken lämnar Nordamerika för KHL

Han vann VM-guld med Tre Kronor i Köln förra året och skrev NHL-kontrakt med Vancouver Canucks. Nu uppger hockeynews.se att backen Philip Holm lämnar Nordamerika för att spela i KHL.

Han var en av svensk ishockeys stora solskenshistorier säsongen 2016/17. Efter att ha kört fast i Djurgården flyttade Philip Holm till Växjö Lakers och fick ett stort SHL-genombrott. Så pass stort att det tog honom hela vägen till hockey-VM i Köln, guld med Tre Kronor och ett NHL-kontrakt med Vancouver Canucks.

Men så värst mycket NHL-spel blev det aldrig för Holm. Han gjorde bara en enda matcher för Canucks förra säsongen och tillbringade resten av tiden i AHL. Till råga på det blev han trejdad till Vegas Golden Knights – utan att komma i närheten av NHL-spel.

LAGKAMRAT MED SHL-BEKANTINGAR

Efter att NHL-kontraktet nu löpt ut har 26-åringen väntat på en ny chans på annat håll. Den chansen ser ut att komma i KHL. Enligt hockeynews.se ska Philip Holm vara klar för spel i Torpedo Niznij Novgorod, där SHL-bekantingarna Andrew Calof och Andy Miele också återfinns kommande säsong.

Under sitt år i Nordamerika svarade Philip Holm för 38 poäng (12+26) på 63 matcher med Utica Comets och Chicago Wolves. Med det var han nia i backarnas poängliga och näst bästa svensk efter Rasmus Andersson, Stockton Heat, som gjorde 39 poäng.

Den här artikeln handlar om: