Sök
Mike Cammalleri.
Nyheter

NHL-veteranen kan hamna i KHL – på svenskens bekostnad

Efter drygt 900 NHL-matcher ryktas veteranforwarden Mike Cammalleri vara på väg till KHL. Enligt allhockey.ru placeras han i Avangard Omsk, där han skulle kunna bidra till att peta ut en svensk ur laget om övergången blir verklighet.

Mike Cammalleri har en lyckosam NHL-karriär bakom sig med 642 poäng på 906 matcher. Men efter ett mindre lyckosamt fjolår i Los Angeles Kings och Edmonton Oilers, där det blev sju mål och 29 poäng på 66 matcher, ser det inte ut att bli något nytt NHL-kontrakt för 36-åringen.

I stället placeras forwarden nu i KHL och Avangard Omsk. Klubben coachas kommande säsong av kanadensaren Bob Hartley, som hade Cammalleri i Calgary Flames under ett par NHL-säsonger. Allhockey.ru skriver att veteranen kommer att flytta till Ryssland om inget NHL-kontrakt dyker upp.

PÅVERKAR JOHAN SUNDSTRÖM?

Man tillägger samtidigt att klubben också ryktas vara ute efter andra free agents såsom Kris Versteeg och Antoine Vermette, som inte heller har fått NHL-kontrakt. En sådan övergång skulle kunna få konsekvenser för lagets svenske center Johan Sundström. Den tidigare Frölundastjärnan kan tvingas lämna klubben om så blir fallet, skriver sajten.

Sundström begränsades till fem KHL-matcher på grund av skada under sin första säsong i Ryssland.

Den här artikeln handlar om: