Sök
Steve Montador avled i februari 2015 …
Nyheter

Stämmer NHL i samband med hjärnskakningar – nekas i rätten

En grupp av cirka 200 före detta NHL-spelare har fått avslag på sin ansökan om att bedriva ett gemensamt mål i rätten mot NHL. Ansökan gällde möjligheten för spelarna att stämma NHL tillsammans för skador, sveda och värk som uppkommit i sviterna av hjärnskakningar de ådragit sig under åren i ligan.

Avslaget innebär att spelarna nu, om de väljer att fortsätta driva målet, kommer behöva ta sig an NHL på egen hand – separat av varandra – för att få upprättelse. Familjen till Steve Montador, NHL-tuffingen som i februari 2015 avled i sitt hem av anledningar som inte redovisats, är redan involverade i en enskild process mot ligan. Detta då en obduktion visade att Montador lidit av ”chronic traumatic encephalopathy” (CTE), en hjärnsjukdom som kopplats samman med upprepade smällar mot huvudet.

UPPMANAR SPELARE OCH FAMILJER ATT DRIVA PROCESSEN VIDARE

En av de advokater som företrädde gruppen av före detta NHL-spelare som nu fått avslag, Michael Cashman, säger till TSN att de enskilda spelarna och familjerna bör ta efter Montador-familjens initativ. Och det snarast:
– Vad de måste förstå är att klockan nu satts igång. Det varierar från delstat till delstat, men generellt sett har kärande part en begränsad tid att lämna in stämningsansökan. Den tiden är betydligt längre när en gemensam stämningsansökan är aktuell, men i och med detta besked så börjar det röra sig

Den här artikeln handlar om: