Sök
Seattle.
Seattle

Seattle närmar sig NHL – så stor blir publikkapaciteten

Seattle kommer av allt att döma ha ett NHL-lag inom några få år. Nu är det klart vilken publikkapacitet arenan får.

Efter succén med Vegas Golden Knights intåg i NHL var Gary Bettman och de övriga i NHL-ledningen snabba med att ge Seattle grönt ljus för att förbereda sig för ett NHL-lag. En arena är redan bestämd, det finns ett enormt intresse för att köpa hockeybiljetter, och geografiskt ligger staden mycket bra sett till NHL:s önskemål.

Nu kommer beskedet hur stor publikkapacitet arenan kommer få. Enligt den Seattlebaserade AP-journalisten Tim Booth kommer det kommande NHL-laget få spela inför maximalt 17 400 personer.

Det skulle göra att kapaciteten landar på under halvan jämför med de andra arenorna.  Det skulle nämligen bli den sjunde minsta arenan i NHL. Störst är Montréals bjässe Bell Centre med 21 287. Minst är Winnipeg Jets MTS Centre som ligger på 15 016.

Den här artikeln handlar om: