Sök
Jannik Hansen
Nyheter

BEKRÄFTAT: Han lämnar NHL för KHL

Häromdagen kom det ryska medieuppgifter som lät berätta att dansken Jannik Hansen var på väg till CSKA Moskva. Idag bekräftade KHL-klubben att 32-åringen är klar.

Jannik Hansen har genom åren spelat 626 NHL-matcher för Vancouver och San José. Men nu är det färdigspelat i NHL. Idag presenterade CSKA Moskva dansken som sitt senaste nyförvärv. Enligt deras hemsida gäller kontraktet en säsong.

Som junior representerade Hansen Malmö, men han har aldrig spelat några seniormatcher i det svenska seriesystemet. Som 18-åring gjorde han stabila 34 poäng för Rødovre Mighty Bulls i den danska högstaligan.

Sju VM-turneringar har det blivit för Danmark och han fanns även med i Team Europe under World Cup hösten 2016.

Den här artikeln handlar om: