Sök
180314 Brynäs målvaktstränare Fredrik Mikko och tränare Tommy Sjödin under åttondelsfinal 2 i SM-slutspelet i ishockey mellan Brynäs och Luleå den 14 mars 2018 i Gävle. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / Cop 118 …
utland

Svensken blir målvaktstränare i KHL-klubben: ”Stor potential ”

Förra säsongen hoppade han in i Brynäs för att drilla klubbens målvakter sedan Pekka Alcén slutade. Nu står det klart att Fredrik Mikko kommer fungera som målvaktstränare i Salavat Yulaev Ufa nästa säsong.

Fredrik Mikko, 48, har under hela 2000-talet arbetat som målvaktstränare för bland annat Färjestad och Linköping där han haft hand om målvakter som Daniel HenrikssonFredrik Norrena och Marcus Högberg.

HAR VARIT I KHL TIDIGARE

2014/2015 var han också målvaktstränare i KHL-klubben Traktor Chelyabinsk innan han under två säsonger drillade Sveriges U17-landslags målvakter. När Pekka Alcén förra säsongen lämnade Brynäs hoppade Mikko in i hans ställe.

Men nu fortsätter karriären med en ny vända till KHL. Denna gång i Salavat Yulaev Ufa.
— Det är stor potential med två talangfulla och storvuxna målvakter som bägge är draftade för NHL-klubbar. Sedan så är Juha Metsola ny i klubben, berättar Mikko för nsd.se och fortsätter med att beskriva vad hans uppdrag går ut på:
— Om jag har förstått det rätt så har man via analyser fått fram att målvaktsspelet inte har varit vad man har förväntat sig. Det vill man komma åt.

I klubben finns de unga målvakterna Ivan Fedotov och Andrei Kareyev, samt den finländske landslagsmålvakten Juha Metsola som är ny för året. I klubben finns redan svensken Linus Omark.

Den här artikeln handlar om: