Sök
Jonas Ahnelöv.
SHL

Ny SHL-klubb in i jakten på OS-backen

Det var i våras som det stod klart att den svenske OS-backen Jonas Ahnelöv inte skulle bli kvar i sin KHL-klubb Avangard Omsk. 30-åringen har fortfarande inte gjort klart med någon ny klubb men nu presenterar sajten HockeyNews.se uppgifter på att Rögle är intresserade.

Jonas Ahnelöv lämnade Sverige och Modo 2015 och sedan dess har han representerat Avangard Omsk i KHL de tre senaste åren. I maj stod det klart att han inte skulle bli kvar och sedan dess har det ryktats om både KHL, SHL och Schweiz som nu destination för 30-åringen.

RÖGLE SÄGS VARA INTRESSERADE

Nu kommer HockeyNews.se med uppgifter på att Rögle ska vara intresserade av OS-backens tjänster. Han ska ha varit aktuell för Djurgården också under en längre tid, men det har ännu inte lett till övergång.
— Jag håller ett öga på vad som finns tillgängligt och självklart är Ahnelöv en väldigt intressant spelare som är tillgänglig inför den här säsongen. Det är en svensk kille med fina meriter, säger Rögles sportchef Chris Abbott.

Rögle har för närvarande åtta backar under kontrakt inför den kommande säsongen. Men de vet ännu inte hur det blir med Rasmus Sandin som draftades av Toronto i somras. Bestämmer han sig för att åka över Atlanten så blir det en plats ledig och det är där Ahnelöv i så fall skulle komma in i bilden hos Rögle.

Den här artikeln handlar om: