Sök
141213 En klubba och puck under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Malmš Redhawks och TimrŒ den 13 december 2014 i Malmš. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRN / kod LT / 35021 …
Nyheter

19-åringen lägger av – efter sex (!) hjärnskakningar: ”Jag blev ledsen”

Han är bara 19 år men har redan avslutat sin hockeykarriär. Karlskronas André Jarlfors har redan råkat ut för sex hjärnskakningar.
– Efter att han kollat genom röntgenbilderna och sammanställt testerna jag gjort fick jag höra att det absolut inte var bra om jag fick en hjärnskakning till, säger han till Kvällsposten.

André Jarlfors skulle gå in på sin sista säsong som junior. Han nådde aldrig hela vägen till SHL men var bland annat lagkapten för Karlskronas J18-lag säsongen 16/17. Förra säsongen spelade han för J20-laget i SuperElit.

Men nu är karriären alltså över. 19-åringen slutar efter att redan ha åkt på sex hjärnskakningar. Den senaste kom i oktober förra året, berättar Jarlfors för Expressen.
– Jag krockade med en spelare som jag inte hann se och trillade. Sedan åkte jag ut till båset omedvetet innan jag vaknade upp.

”DET VAR TUFFT – JAG BLEV LEDSEN”

Jarlfors träffade en specialist, och därefter kom beskedet att det var dags att sluta spela ishockey.
– Efter att han kollat genom röntgenbilderna och sammanställt testerna jag gjort fick jag höra att det absolut inte var bra om jag fick en hjärnskakning till.
– Det var tufft. Jag blev ledsen. Även om jag förstått att jag nog inte skulle kunna spela mer var det ett mer definitivt besked.

Nu kommer Karlskronasonen i stället hjälpa till i KHK:s J20-lag.

Den här artikeln handlar om: