Sök
Sara Grahn och Emma Nordin.
SDHL

Storstjärnorna kan sluta i landslaget: ”Det har inte känts lika tillfredsställande de senaste åren”

Ylva Martinsen kan få en kämpig start som förbundskapten. Två av Damkronornas stora stjärnor, Sara Grahn och Emma Nordin, överväger att sluta i landslaget.
– Det är ganska påfrestande att vara borta så mycket som vi är. Nu har det bidrag vi tidigare haft dessutom dragits in, så varje gång man åker i väg med landslaget förlorar man en eller två veckors lön, funderar Grahn i NSD.

Under veckoslutet inleder Damkronorna ett träningsläger på Bosön. Det kan vara sista gången Emma Nordin och Sara Grahn är med i landslaget. Landskamperna i OS i Sydkorea kan ha varit stjärnduons sista.

Nordin berättar i NSD om sina tankegångar.
– Att dra på sig landslagströjan är det mest ärofyllda som finns. Men det har inte känts lika tillfredsställande de senaste åren. Man är också borta rätt många dagar varje år. Under mina tio år i landslaget har vi inte heller tagit några medaljer.

Nordin kommer fatta sitt beslut om sitt eventuella forsatta landslagsspel efter träningslägrets slut i början av nästa vecka.
– Vi i får se hur det känns då. Jag kanske får suget tillbaka. Jag och Ylva har ju haft en bra dialog. Jag gillar henne. Hon är sympatisk och förstående. Och det vore trist att avsluta landslagskarriären med en sjundeplats.

NYA EKONOMISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Sara Grahn, som nyligen lämnat Brynäs för Luleå, vill också ge Ylva Martinsen en chans. Men det är flera andra faktorer som gör att hon kan ha gjort sin sista match med Damkronorna, efter ett drygt decennium i landslaget.
–  Vem vet, det kanske känns roligt med landslaget igen efter lägret. Men just nu vet jag faktiskt inte riktigt. Jag har varit med i landslaget rätt många år. Tretton tror jag att det är. Och det är ganska påfrestande att vara borta så mycket som vi är. Nu har det bidrag vi tidigare haft dessutom dragits in, så varje gång man åker i väg med landslaget förlorar man en eller två veckors lön.

Förbundskapten Martinsen säger att Nordin och Grahn inte behöver ge några garantier på att de ska fortsätta till nästa OS för att få fortsätta spela i landslaget.

Den här artikeln handlar om: