Sök
Hans Särkijärvi
Nyheter

De plockar in ”Säcken”: ‘Är imponerad över klubbens utveckling’

Hans Särkijärvi lämnade Modo efter förra säsongen. Nu har han klart med ett nytt hockeyjobb. Han kliver in i Visby/Roma i Hockeyettan.
– Jag ser fram emot att få fungera lite som mentor och bollplank, säger ”Säcken”.

Få kan mäta sig med den erfarenhet Hans Särkijärvi har samlat på sig genom sitt långa liv i ishockeyns tjänst. Nu kliver profilen ned till Hockeyettan, efter att ha avgått som tränare för allsvenska Modo efter förra säsongen.

Särkijärvi kommer hjälpa tilli Visby/Roma. Han kommer vara ett bollplank samt hålla i en del isträningar. Det skriver klubben på sin hemsida.
– Vi är så klart väldigt glada att kunna få in en så etablerad coach som “Säcken” till Visby Roma. Hans enorma erfarenhet, kunskap och engagemang kommer vara enormt värdefull för Visby Roma som organisation, säger sportchef André Lundholm.

Kontraktet är skrivet på en säsong, men kan brytas om Särkijävi får ett mer attraktivt erbjudande.
– Jag har följt Visby Roma lite på avstånd de senaste åren och är imponerad över klubbens utveckling och att man varje år är med i absoluta toppen och kvalar mot Allsvenskan. Jag ser fram emot att få fungera lite som mentor och bollplank och dela med mig av den erfarenhet jag skaffat mig genom alla år på elitnivå som spelare och tränare, säger han själv.

Den här artikeln handlar om: