Sök
Linus Morin
Nyheter

Lägger av som spelare – blir tränare direkt

Efter tio år i klubben fick Linus Morin i våras beskedet att han inte skulle erbjudas nytt kontrakt av Oskarshamn. Nu har han bestämt sig för att sluta som spelare – och i stället kliva in i klubbens J20-lag som tränare.
– Att det är dags för ett nytt kapitel har successivt växt fram under de senaste månaderna, säger han till klubbens hemsida.

Linus Morin är en klassisk hockeyarbetare, som slog igenom tidigt och fick chansen i Brynäs A-lag, men som inte blev en SHL-spelare över tid. I stället spelade han allsvensk hockey från 2008 till 2018. Det blev en säsong i Västerås och tio i Oskarshamn. Totalt spelade Morin nästan 400 matcher i HockeyAllsvenskan.

I våras beslutade Oskarshamn sig för att inte förlänga med backen. Nu har Morin bestämt sig för att sluta spela ishockey. Men den tidigare juniorlandslagsbacken blir ändå kvar i klubben. Han är klar som ny assisterande tränare i Oskarshamns J20-lag.
–  Det känns såklart jättekul att Linus hoppar på det här. Vi har haft en dialog ända sedan i våras för att se om vi kunnat hitta någon roll i föreningen åt honom. Nu när öppningen dök upp är det en kanonlösning. Det är en fantastisk människa att ha runt sig, en profil i föreningen och Linus kommer bli en enorm tillgång för våra juniorer med all sin erfarenhet, säger sportchef Per Kenttä.

TOG BRONS MED SMÅKRONORNA

Morin berättar att det är ett beslut som växt fram under en längre tid.
– Att det är dags för ett nytt kapitel har successivt växt fram under de senaste månaderna. Spelarkarriären är slut och nu väntar nytt jobb på Skobes Bil, tillökning i familjen och att testa på ledarrollen. Det kommer att bli en omställning, men det känns kul också.

Den främsta meriten i 31-åringens spelarkarriär är ett brons från J18-VM 2005.

Den här artikeln handlar om: