Sök
William Nylander.
Toronto

Osäkerhet kring Nylanders framtid: ”Det kan bli för dyrt för Toronto”

Vi är en bra bit inne i augusti men William Nylander är inte nära att skriva på ett nytt kontrakt med Toronto. Det lär bli klart någon gång – men det lär dröja in i september. Det tror The Athletics Torontoexpert James Mirtle.
– Jag tror han får ett tvåårskontrakt eller ett sexårskontrakt, säger Mirtle till TSN.

Om en månad inleds Toronto Maple Leafs träningsläger. Maple Leafs är mer uppsnackat än de varit på decennier, med den nye superstjärnan John Tavares i laget. Men frågan är om William Nylander kommer vara med när lägret inleds.

Den kontraktslöse svensken och Torontos GM Kyle Dubas har manat till lugn i kontraktsförhandlingarna, och det lär dröja ytterligare ett bra tag innan parterna kommer överens.
– Jag skulle tro att det blir klart tidigt i september, kanske några dagar innan träningslägret börjar. Starten av träningslägret brukar vara en ganska bra tidpunkt för parterna att sätta sig ned och komma överens om en kompromiss för spelare som är restricted free agents, säger The Athletics Torontokännare James Mirtle i en radiointervju med TSN.

KAN PÅVERKAS AV DETROITSTJÄRNANS KONTRAKT

Men vad Nylander får för kontrakt är alltjämt okänt. Mirtle tror att flera olika alternativ ligger på bordet.
– Det som diskuteras är säkert om han ska få ett brokontrakt eller om de ska gå med ett långtidskontrakt. Och går man på ett längre kontrakt får vi se hur högt Toronto kan gå. Jag tror att de känner att ett sjuårskontrakt kan bli för dyrt, och att de i stället tittar på ett sexårsavtal.
– Jag tror det kommer bli ett tvåårskontrakt eller ett sexårskontrakt till slut.

Torontoledningen slog nog näven i bordet när de såg att Detroits Dylan Larkin, som är jämngammal med Nylander, skrev på ett relativt dyrt kontrakt häromdagen.
– Han fick ett femårskontrakt värt 6,1 miljoner dollar per år – och han har sämre siffror än Nylander har. Det skulle kunna tvinga upp Nylanders lön något, menar Mirtle.

William Nylander har gjort 61 poäng under båda sina hela säsonger i Toronto Maple Leafs tröja.

Den här artikeln handlar om: