Sök
TAMPA, FL – JANUARY 27: Henrik Lundqvist #30 of the New York Rangers addresses during Media Day for the 2018 NHL All-Star at the Grand Hyatt Hotel on January 27, 2018 in Tampa, Florida. (Photo by Bruce Bennett/Getty Images) …
Nyheter

”Henke” hyllas av nye bossen: ”En av de bästa”

Varken New York Rangers eller Henrik Lundqvist hade någon av sina bästa säsonger ifjol. Men Rangers nya tränare David Quinn har fullt förtroende för den svenska målvaktsstjärnan.
– Vi är lyckligt lottade som har en av de bästa målvakterna i ligan, säger Quinn till nhl.com.

New York Rangers upplevde en av sina tyngre säsonger på bra länge förra säsongen. Rangers var aldrig riktigt nära att nå slutspel och lagets General Manager Jeff Gorton var tydlig med att laget skulle byggas om till kommande säsong.

Flera etablerade spelare skeppades bort under våren men lagets förstemålvakt, tillika stora stjärna, Henrik Lundqvist stannade på Manhattan. Och nu när Rangers påbörjar ett generationsskifte så är lagets nya tränare David Quinn, som tagit över huvudtränaransvaret från Alain Vigneault, tacksam över att ha Lundqvist i laget.
–Lundqvist är väldigt tävlingsinriktad och han är i sin bästa form någonsin. Jag tror han vill vara en del av det vi håller på att bygga upp här i New York, säger Quinn till nhl.com.

SLUTADE SIST I SIN DIVISION

Quinn berättar också att han under sommaren hälsat på hos ”Henke” i Göteborg.
– Vi hade ett bra snack och vi pratade om många olika saker. Precis som alla andra lag är målvakten viktig för vår framgång, och vi är lyckligt lottade som har en av de bästa målvakterna i ligan, säger Quinn till sajten.

Rangers slutade sist i sin division förra säsongen och hade 20 poäng upp till New Jersey på Wild card-platsen.

Den här artikeln handlar om: