Sök
HV71 fick jubla.
SHL

HV vann – efter chockstarten

HV71 vann den prestigefyllda matchen mot Frölunda med 3-2. Detta efter att ha gått upp till 3-0 redan i den första perioden.

Förra veckan vände Frölunda 0-3 till seger 5-3 mot självaste Växjö, sedan Oliwer Fjellström presenterat sig ordentligt och gjort hattrick. Men idag lyckades man inte med samma sak mot SHL:s andra Smålandslag, HV71.

För även idag låg Frölunda nämligen under med 3-2. Markus Ljungh gjorde två mål på bara ett par minuter i mitten av den första perioden och efter drygt 18 minuter slog Anton Bengtsson till. Det var 3-0 för HV, som såg ut att gå mot en gruvlig revansch efter 8-1-förlusten i motsvarade möte för ett år sedan.

SKAPADE SPÄNNING

Och revansch tog man, även om det inte blev några stora siffror till slut. Frölunda slet sig nämligen in i matchen. Max Friberg blev mittaktens enda målskytt, och i slutperioden slog Joel Lundqvist till i powerplay.

Frölunda plockade målvakten med en dryg minut kvar att spela och skapade ett rejält tryck mot Felix Sandströms mål. Men HV-spelarna låg rätt i linjen och begränsade antalet målchanser för Frölunda rejält. Därmed fick ”gästerna” fira segern i Kungsbacka.

HV spelar igen på lördag mot Färjestad. Frölunda får vila i en vecka, sen möter man Leksand.

Den här artikeln handlar om: