Sök
INGEN STRESS: Kontraktsförhandlingarna kan vänta, menar Laine
Winnipeg

NHL-stjärnan inte stressad: ”Jag har ju fortfarande kontrakt”

När de unga stjärnorna i NHL närmar sig sitt sista år på kontraktet är det inte ovanligt att båda parter agerar så fort de får möjlighet för att säkra framtiden. Men för Patrik Laine och Winnipeg verkar det inte bli så:
– Det är inget jag känner någon stress över. Jag har ju fortfarande kontrakt, sa Laine till NHL.com under torsdagen. 

Finländarens succé har knappast gått någon förbi. Patrik Laine, som valdes som nummer två totalt bakom Auston Matthews i draften 2016, har gjort 80 mål och 54 assist på 155 matcher i världens bästa liga. Eftersom han inte hade fyllt sina 20 år när grundserien avslutades i början av april – Laine fyllde den 19 april – är han den tonåring med tredje flest mål i NHL genom tiderna bakom Jimmy Carson (92) och Dale Hawerchuck (85).

Laine trivs bra i Winnipeg och är hoppfull om att allt löser sig sinom tid. Men det är inte så att han ligger vaken om nätterna över det här.
– Jag bryr mig verkligen inte. Det är ingen stress. Vi kan göra det nsäta sommar. Det gör mig ingenting, berättade han för NHL.com, och fortsatte:
– Det är alltid enklast om det blir ett långtidskontrakt. Då behöver man inte bry sig om det på ett tag och jag är nöjd där jag är.

För Jets väntar en ny säsong. En säsong där man ska bygga på den gångna säsongens succé. Laget nådde konferens-final, där det blev respass efter 1-4 i matcher mot Vegas Golden Knights. Spelmässigt inleds den nya säsongen den 17 september. Då träningsspelar Jets mot Minnesota Wild.

Den här artikeln handlar om: