Sök
Mika Zibanejad.
Nyheter

NHL-svenskens DJ-succé – fyra miljoner spelningar

NHL-stjärnan Mika Zibanejad gör succé utanför isen. I somras släppte han singeln Nobody. Och DJ’n ZIbanejad har än så länge fått fyra miljoner lyssningar:
– Jag har en bra balans där spelningarna inte går ut över träningen, säger Zibanejad till svt.se

Mika ZIbanejads bana som DJ tog sin början för fem år sedan och bland de större spelningarna han noterats för finns festivalen Summerburst. Den här sommaren har utvecklingen varit stor – från några spelningar per ”säsong” till nio stycken i år.
– Jag har hittat en bra balans i sommar där spelningarna inte går ut över träningarna. Och så har det funnits ett större sug i år, säger han till SVT.se

DRÖMMEN: ATT SPELA UTOMLANDS

Han släppte sin första egenproducerade musik, två låtar, förra sommaren. I år kom låten Nobody, som har hunnit få fyra miljoner spelningar på Spotify. Artistnamnet är MIka och han drömmer även som DJ:
– För mig är drömmen att spela utomlands och att få släppa ännu mer musik. Förhoppningsvis kan det leda till något när man lägger av med hockeyn

Än så länge är det hockeyn som gäller men Mika Zibanejad har åtminstone tagit några kliv med musiken. Bland annat har han fått en artistprofil på Spotify:
– Från förra året har man en egen profil och det är ingen användarprofil utan en artistprofil. Man ser sitt eget namn och sina låtar. Det känns väldigt overkligt för mig.

Med en sommar full av musik vänder Zibanejad nu ögonen mot en ny hockeysäsong. Hans Rangers spelar första träningsmatchen den 17 september – borta mot New Jersey Devils.

Den här artikeln handlar om: