Sök
Andreas Falk i HV-tröjan senast det begav sig.
SHL

Lagkaptenen och talangen långtidsskadade – då plockar HV in förre spelaren

Sedan tidigare stod det klart att David Gustafsson kommer vara borta en tid hos HV71. I gårdagens match mot Färjestad gick också Martin Thörnberg sönder. Nu agerar HV71 och plockar in den förre spelaren Andreas Falk.

Enligt HV71:s hemsida kommer både David Gustafsson och Martin Thörnberg vara borta i åtta veckor. Gustafsson med en fotledsskada och i Thörnbergs fall ska det handla om underkroppen.

FÖRRE SPELAREN HÄMTAS IN

Nu plockar sportchefen Johan Hult in Andreas Falk på ett korttidskontrakt till 11 oktober.
— Andreas är en spelare som är värdefull både på och utanför isen och vi är väldigt tacksamma över denna lösningen. I dagsläget är kontraktet skrivet tills 11 oktober och efter det får vi utvärdera läget, säger sportchefen Johan Hult i ett pressmeddelande från klubben.

Andreas Falk har tidigare i karriären spelat sex säsonger i HV71 och har vunnit två SM-guld med klubben. 2012 lämnade han för spel i Tyskland med Köln i fyra år. De två senaste säsongerna har han representerat Luleå men fick inte något nytt kontrakt där.
— Jag är otroligt glad och tacksam över att få representera HV71 igen. Det är en klubb som står mig varmt om hjärtat, säger 35-åringen om återkomsten.

Den här artikeln handlar om: