Sök
140215 Djurgårdens Steve Saviano jublar efter att ha gjort 2-0 under ishockeymatchen i hockeyallsvenskan mellan Djurgården och Mora den 15 februari 2014 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / 135077 …
utland

Har plockat upp lag i SHL två gånger – nu byter han klubb

Kommer ni ihåg Steve Saviano? Under sju säsonger i Sverige gjorde han närmare 200 poäng i allsvenskan och SHL för Växjö och Djurgården. Nu har han bytt klubb – ny destination blir Lausitzer Füchse i den tyska andraligan.

Steve Saviano fyller snart 37 år och de två senaste säsongerna har han spelat för Belfast Giants i den brittiska ligan EIHL där han totalt skrapat ihop 93 poäng. Men nu byter han liga och land till Lausitzer Füchse i den tyska andraligan där han blir lagkamrat med Anders Eriksson som han spelade med i Växjö. Han berättar själv om det hela på Twitter.

Steve Saviano kom till Sverige och Växjö 2006 från Florida Everblades i ECHL. 21 poäng på 24 matcher blev det i allsvenskan innan han drog vidare till Tappara i Liiga under två säsonger.

GICK UPP MED BÅDE DJURGÅRDEN OCH VÄXJÖ

2009 var dock amerikanen med italienska rötter tillbaka i Småland och säsongen när de gick upp i SHL gjorde han 48 poäng. Två säsonger i högstaligan blev det för Saviano i Växjö innan han 2013 bytte till Djurgården, då i allsvenskan, och var med om att skjuta upp dem i SHL.

Efter en säsong ytterligare i Stockholmsklubben drog han vidare i karriären med en säsong i Italien för Bolzano innan det blev spel i EIHL.

Den här artikeln handlar om: