Sök
Kerby Rychel.
Nyheter

Draftades i första rundan 2013 – nu trejdas de mot varandra

De draftades båda i första rundan 2013, men varken Kerby Rychel eller Hunter Shinkaruk har lyckats bli ordinarie i NHL. Nu får de varsin ny chans att visa att de hör hemma i ligan – efter att ha trejdats mot varandra.

Den ena valdes som 19:e spelare, den andra som 24:e. Gemensamt för Kerby Rychel och Hunter Shinkaruk är inte bara att de gick i första rundan 2013. Gemensamt är också att ingen av dem lyckats slå sig in i NHL på heltid.

På måndagen kom beskedet att duon nu trejdas mot varandra i hopp om att det ska leda till en nystart. Detta sedan Montréal Canadiens hämtat in Shinkaruk från Calgary Flames i utbyte för Rychel.

Kerby Rychel, 23, draftades som 19:e spelare av Columbus, men har sedan dess hunnit bli trejdad två gånger om innan i dag fick sin fjärde klubbadress i NHL. Efter 37 NHL-matcher med Columbus skeppades han till Toronto Maple Leafs 2016. Där kom han enbart att spela AHL-hockey innan han skickades vidare till Montréal Canadiens i Tomas Plekanec-trejden. Där spelade han fyra matcher. Under sin seniorkarriär har det blivit 41 NHL-matcher och 232 AHL-bataljer.

Hunter Shinkaruk, 23, plockades upp av Vancouver Canucks som 24:e spelare 2013. Han NHL-debuterade för klubben under säsongen 2015/16 innan han trejdades till Calgary Flames i utbyte för finländaren Markus Granlund. Kanadensaren har svarat för 15 NHL-matcher och 251 i AHL sedan han blev seniorspelare 2014.

Den här artikeln handlar om: