Sök
Washington

Hans mormor dog precis innan slutspelet – Vrána tog pokalen till hennes grav

Jakub Vránas dag med Stanley Cup-pokalen var speciell. I ett nysläppt klipp från Washington syns det hur tjecken tar med trofén till sin mormors grav. Hon gick bort precis innan slutspelet drog igång.

Stanley Cup-pokalen åker nu runt på sin traditionsenliga turné. För en dryg vecka sedan var den i Sverige med besök i Limhamn, Gävle och Valbo. Redan i juli var det dock Jakub Vránas dag med den mytomspunna trofén.

Tjecken tog Stanley Cup till Prag där han bland annat mötte upp fans. Men den tidigare Linköpingspelaren tog också pokalen till en mycket speciell plats. Hans mormors grav. Kort före slutspelet gick mormodern bort. När Vrána och de övriga i Washington säkrade Stanley Cup-titeln lovade tjecken att pokalen skulle få besöka hennes grav. För en dryg månad sedan fick han ta den dit.

Nu har Washington lagtt upp ett klipp från Vránas dag med pokalen, och har med en kort sekvens från det känslosamma mötet.
– Jag kan inte vänta på att få visa pokalen för mormor. Det var väldigt viktigt för mig att få ta den hit, säger han bland annat i klippet.

Den här artikeln handlar om: