Sök
Oscar Alsenfelt.
SHL

Malmö presenterar sina lagkaptener – Alsenfelt blir assisterande

Igår presenterades Jonas Gustavsson som assisterande lagkapten i Linköping. Under onsdagen meddelade Malmö Redhawks att Oscar Alsenfelt får samma roll i skånelaget.
–  Vi ville ha med Oscar som en kapten också. Han är en bra och viktig ledare i gruppen, som alltid är ärlig och säger vad han tycker och tänker, säger Redhawks tränare Peter Andersson till klubbens hemsida.

Klubbarna i SHL och HockeyAllsvenskan presenterar sina kaptensuppsättningar för säsongen 2018-19 på löpande band. När Linköping under tisdagen offentliggjorde sina gjorde de det med det tämligen ovanliga valet att ha en målvakt bland sina assisterande kaptener. Men eftersom burväktare inte får ha bokstäver på tröjorna kommer Gustavsson precis som i Alsenfelts fall endast ha rollen inom spelargruppen.

Förutom Alsenfelt kommer Henrik Hetta och Emil Sylvegård också figurera som assisterande kaptener medan Fredrik Händemark fortsätter i rollen som lagkapten, en roll han tog över förra året.

En glad Händemark. 
Foto:  Bildbyrån

– Det är en stor ära att få vara lagkapten i en så stor och anrik klubb som Malmö Redhawks. Jag ska försöka leda laget så bra som möjligt. Det var kul men också överraskande när jag fick rollen under fjolårssäsongen och jag är stolt över att få förtroende även framöver, säger Händemark.

HEMVÄVD KAPTENSKARA

Henrik Hetta var kapten i Malmö under två säsonger (2014-2016) och Sylvegård är fostrad i Malmö och återvände till klubben efter ett par säsonger på andra håll.

– Alla fyra har ett stort hjärta för Malmö Redhawks och det är så vi har tänkt när vi byggt vår kaptenskvartett. Det känns positivt, säger Andersson.

 

Den här artikeln handlar om: